Lavinkurs 15 & 21 November

Detta är en grundläggande kvällskurs i lavinkunskap med stort fokus på praktiska kunskaper och träning för skidåkare och Snowboardåkare. Du lär dig om olika typer av laviner, orsaken till att de går, och vad du kan göra för undvika faran. Vi går vi även igenom hur du ska agera om olyckan är framme.

Program för kursen

Teori inomhus
Vi börjar med ca 1,5 timme genomgång där vi pratar om hur laviner bildas och faktorer som ökar lavinrisken. Vi diskuterar hur vi bedömer lavinrisken och går igenom hur vi praktiskt ska agera på berget.

Praktik utomhus
Den andra delen av kursen är praktisk då vi tränar ute. Då övar vi på att söka med lavintransceiver. Vi är utomhus och alla får träna på att själva söka och hitta en transceiver på riktigt. Ta med varma kläder så att du inte fryser när du står still mellan övningarna!


Datum:
15 & 21 November
. Är ni flera eller en grupp som vill gå kursen kan vi eventuellt ordna en privat kurs. Kontakta oss för pris och datum.

Tid:
Varje kurstillfälle är ca 2.5 – 3 timmar under en kväll.

Plats
Ski Bike Hike – Ulricehamn


Utrustning:
Lån av nödvändig utrustning ingår, men ta med egen transceiver om du har.  
Bildspelet som instruktören använder på kursen kan du ladda ner här. Det är bra att skriva ut det i förväg, läs igenom och ta med till kursen, och att ha det för repetition efteråt. 


Instruktör
Instruktören på våra lavinkurser är alltid en auktoriserad bergsguide (IFMGA/UIAGM) med lång erfarenhet av lavinbedömning och offpistskidåkning. 

Bokningsvillkor
Följande bokningsvillkor gäller för lavinkurser:
– Bokningen är bindande. 
– Avbokning kan ske via mail senast 14 dagar innan kursen och bekräftas av oss. Den som inte kommer till kursen utan att ha avbokat sig och fått en bekräftelse får betala full kursavgift.
– Vid sjukdom kontakta oss så bokar vi om dig till ett annat datum

Pris: 690 kr/person 

Boka ditt nästa U SKI äventyr!

Vad händer på Ski Bike Hike?